Hovězí svíčková v bylinkovo-solné krustě
55 min.
Ingredience
- 450gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůSůl mořská
- 2kusyVejce slepičí
- 175mililitrůVoda pitná
- 900gramůHovězí svíčková
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePažitka
- 1lžíceTymián čerstvý
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 1lžíceBazalka
- 2lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
772 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
8 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
4 g
Cukr
280 mg
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
- 2V míse smícháme mouku, sůl, přidáme 1 vejce, studenou vodu a vypracujeme vláčné těsto. Zabalíme ho do potravinové fólie a uložíme na 30 minut do chladničky.
- 3Pažitku, bazalku, tymián, rozmarýn omyjeme, osušíme a najemno nasekáme.
- 4Hovězí svíčkovou omyjeme, očistíme, překrojíme na 2 stejné kusy, osolíme, opepříme a obalíme v nasekaných bylinkách.
- 5Pánev rozpálíme a maso na ní ze všech stran opečeme. Pak maso vyjmeme a necháme vychladnout.
- 6Na pomoučněném vále rozválíme těsto na dva čtverce, do každého čtverce položíme opečený kus masa a zabalíme ho. Těsto po povrchu potřeme rozšlehaným vejcem.
- 7Vložíme do pekáče a pečeme 20 minut. Po upečení necháme maso 10 minut odpočinout, pak krustu rozlomíme, maso nakrájíme na plátky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.