Hovězí svíčková v bylinkovo-solné krustě

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
772 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
8 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
4 g
Cukr
280 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
  • 2
    V míse smícháme mouku, sůl, přidáme 1 vejce, studenou vodu a vypracujeme vláčné těsto. Zabalíme ho do potravinové fólie a uložíme na 30 minut do chladničky.
  • 3
    Pažitku, bazalku, tymián, rozmarýn omyjeme, osušíme a najemno nasekáme.
  • 4
    Hovězí svíčkovou omyjeme, očistíme, překrojíme na 2 stejné kusy, osolíme, opepříme a obalíme v nasekaných bylinkách.
  • 5
    Pánev rozpálíme a maso na ní ze všech stran opečeme. Pak maso vyjmeme a necháme vychladnout.
  • 6
    Na pomoučněném vále rozválíme těsto na dva čtverce, do každého čtverce položíme opečený kus masa a zabalíme ho. Těsto po povrchu potřeme rozšlehaným vejcem.
  • 7
    Vložíme do pekáče a pečeme 20 minut. Po upečení necháme maso 10 minut odpočinout, pak krustu rozlomíme, maso nakrájíme na plátky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.