Hovězí ve vývaru
115 min.

Ingredience
- 1kilogramHovězí maso zadní
- 3litryHovězí vývar základní
- 300gramůCibule
- 40gramůChilli paprička
- 20gramůPetržel - nať
- 4lžíceOcet kvasný lihový
- 2lžíceCukr třtinový
- 1lžíceOmáčka pikantní worcesterová
- 1lžícePepř černý mletý
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1lžičkaTymián sušený
- 3gramyNové koření celé
- 5gramůSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
382 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
9 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Maso vložíme do velkého hrnce, zalijeme horkým vývarem, přivedeme k varu a sbíráme pěnu, která se vytvoří na povrchu. Dále vaříme zvolna, přikryjeme a 1 1/2 hodiny zvolna vaříme.
- 2Vložíme nahrubo nakrájenou cibuli, nasekané chilli papričky, polovinu petrželové natě, ocet, worcesterskou omáčku, cukr, směs pepře, skořici, tymián, nové koření a podle chuti sůl.
- 3Zakryjeme a 2 hodiny znova zvolna vaříme, aby maso bylo velmi měkké.
- 4Maso vyjmeme z vývaru a udržujeme teplé.
- 5Vývar asi 10 minut svařujeme i se zeleninou na 300 ml. Osolíme, opepříme, případně přidáme ocet. Maso nakrájíme na silné plátky. Porce zalijeme šťávou se zeleninou a posypeme petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.