Hovězí vindaloo
85 min.
Ingredience
- Směs koření na Vandaloo
- 4kusyHřebíček
- 1špetkaChilli koření mleté
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 1lžičkaKmín drcený
- 1kusZázvor celý
- 1kusSkořice celá
- 2kusyBobkový list
- 1špetkaKardamom
- 1špetkaKurkuma
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1kusAnýz celý
- 2stroužkyČesnek
- 1kusCibule
- 30mililitrůOcet vinný červený
- 1lžičkaMed včelí
- 120mililitrůVoda pitná
- 2kusyRajčata
- 30gramůKoriandr čerstvý
- 570gramůHovězí roštěnka vys. peč.
- 28gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
373 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
21 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozpustíme máslo a 2-3minuty restujeme cibuli a česnek do měkka.
- 2Zázvor si oloupeme a najemno nasekáme. Na směs koření smícháme všechny přísady v malé misce. Do směsi přidáme cibuli a česnek. Ihned vmícháme vinný ocet, med, vodu a na kostky nakrájená rajčata. Přivedeme k varu.
- 3Přidáme hovězí nakrájené na kostky a opět přivedeme k varu. Snížíme plamen, zakryjeme a necháme 1h povařit. Občas promícháme. Poté sundáme pokličku a necháme povařit, dokud se tekutina nevyvaří na polovinu, asi 15-20minut.
- 4Ozdobíme čerstvě nasekaným koriandrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.