Hovězí vindaloo

85 min.
Portugalsko
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
373 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
21 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pánvi rozpustíme máslo a 2-3minuty restujeme cibuli a česnek do měkka.
  • 2
    Zázvor si oloupeme a najemno nasekáme. Na směs koření smícháme všechny přísady v malé misce. Do směsi přidáme cibuli a česnek. Ihned vmícháme vinný ocet, med, vodu a na kostky nakrájená rajčata. Přivedeme k varu.
  • 3
    Přidáme hovězí nakrájené na kostky a opět přivedeme k varu. Snížíme plamen, zakryjeme a necháme 1h povařit. Občas promícháme. Poté sundáme pokličku a necháme povařit, dokud se tekutina nevyvaří na polovinu, asi 15-20minut.
  • 4
    Ozdobíme čerstvě nasekaným koriandrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.