Hovězí vývar Colbert
75 min.
Ingredience
- 100gramůCeler bulvový
- 40gramůHrášek
- 40gramůKapusta hlávková
- 30gramůKarotka
- 40gramůKvěták
- 2mililitryVoda pitná
- 200mililitrůOcet kvasný lihový
- 1lžičkaSůl
- 6kusůVejce slepičí
- 40gramůFazolové lusky zelené
- Minutkový hovězí vývar [50236]
- 100gramůCeler bulvový
- 1kusCibule
- 500gramůHovězí maso přední
- 50gramůKuřecí krk
- 50gramůKuřecí křídla
- 1kusMrkev kořen
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 1kusPetržel kořen
- 1kusPórek
- 1lžíceSůl
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 2litryVoda pitná
- 80gramůŽaludky drůbeží
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
17 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Celer a karotku nakrájíme na drobné kostky, kapustu na tenké proužky, fazolové lusky na centimetrové kousky, květák rozebereme na růžičky a hrášek vyloupeme z lusků.
- 2Z přecezeného hovězího vývaru odebereme 250 ml, přidáme 200 ml vody a přivedeme k varu.
- 3Přidáme připravenou zeleninu, stáhneme plamen a na mírném ohni vaříme přibližně 20 minut, dokud zelenina nezměkne.
- 41,5 l vody svaříme v širokém kastrolu s 200 ml octa. Tekutinu přivedeme k varu, zamícháme, aby se v nádobě vytvořil vír. Vejce jedno po druhém vyklepneme těsně nad hladinou, necháme přejít varem, stáhneme plamen a po 4 minutách vejce přeložíme do studené vody. Po ochlazení ostrým nožem odřízneme roztřepené kraje bílků a takto upravená vejce prozatím uložíme do teplé slané vody.
- 5Uvařenou zeleninu i se zbytkem vývaru, ve kterém se vařila, rozdělíme do talířů nebo do misek, do každé porce vložíme ztracené vejce, vše zalijeme horkým hovězím vývarem a ihned podáváme.
- 7Minutkový hovězí vývar [50236]:
- 8Přední libové hovězí maso umeleme na masovém strojku a vložíme do většího kastrolu. Přidáme omyté krky a křídla a pokrájené kuřecí žaludky. Kořenovou zeleninu oloupeme a spolu s pórkem nakrájíme na větší kusy. Neloupanou cibuli přepůlíme. Bílky částečně rozšleháme v trošce vody. Připravenou zeleninu přidáme k masu, vše zalijeme vodou osolíme, opepříme, přilijeme bílky, promícháme a za stálého míchání rychle přivedeme k varu. Stáhneme plamen a vaříme na mírném ohni. Po 30 minutách přecedíme přes ubrousek nebo hustý cedník a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.