Hovězí vývar se špenátem
25 min.
Ingredience
- 300gramůŠpenát listový čerstvý
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1stroužekČesnek
- 7decilitrůHovězí vývar základní
- 0,5lžičkaSůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 1kusVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
301 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
27 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
370 mg
Postup přípravy
- 1Čerstvý špenát dobře propereme, necháme okapat a pokrájíme na tenké proužky. V pánvi na rozpuštěné máslo vložíme pokrájený špenát a pod pokličkou dusíme 5 - 8 minut. Přimícháme rozetřený stroužek česneku. Poté přilijeme hovězí vývar, promícháme, osolíme, opepříme a povaříme asi 2 minuty.
- 2Omyjeme petrželovou nať a drobně ji rozkrájíme. Ve smetaně důkladně rozkvedláme žloutek, poté směs rozdělíme do talířů. Zalijeme vývarem se špenátem, ozdobíme petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.