Hovězí závitek plněný zelím a bramborem
120 min.
Ingredience
- 400gramůRýže dušená
- 600gramůHovězí maso zadní
- 50gramůSlanina vepřová
- 100gramůBrambory
- 100gramůZelí kysané
- 1kusVejce slepičí
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 100gramůCibule
- 3gramyPepř černý mletý
- 3gramyMajoránka
- 3gramyKmín drcený
- 10gramůSůl
- 80gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
605 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
34 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na čtyři plátky, naklepeme je, osolíme a opepříme.
- 2Kysané zelí scedíme a trochu pokrájíme, očištěné brambory omyjeme a nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, slaninu na nudličky.
- 3V pánvi rozehřejeme dvě lžíce sádla, přisypeme slaninu, cibuli, orestujeme, přidáme brambory, zelí, osolíme, opepříme, okmínujeme a přidáme majoránku. Chvíli podusíme, potom přilijeme rozkvedlané vejce, rychle promícháme, jakmile se vejce srazí, odstavíme.
- 4Nádivku rozdělíme na plátky masa, zavineme, ovážeme nití nebo zpevníme párátky, v pánvi rozehřejeme další dvě lžíce sádla a závitky zprudka osmažíme ze všech stran. Vyjmeme je z pánve, tuk v pánvi zasypeme moukou a usmažíme tmavší jíšku. Zalijeme vodou, dobře rozmícháme a povaříme pár minut. Přelijeme do pekáčku, přidáme závitky, a dáme do trouby. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 70 minut. Podléváme vodou podle hustoty šťávy.
- 5Závitky rozdělíme na talíře, doplníme dušenou rýží a přelijeme šťávou z pekáčku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.