Hovězí závitek s masem a rýží

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
364 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
23 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
767 mg
Cukr
907 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Opláchnuté a osušené hovězí maso nakrájíme přes vlákno na plátky, naklepeme je do šířky, osolíme a opepříme.
  • 2
    Vepřový výřez umeleme, přidáme prochladlou dušenou rýži, vejce a zhruba čtvrtinu dávky nastrouhané cibule. Mírně osolíme, opepříme, směs promícháme a rozdělíme do plátků.
  • 3
    Naplněné plátky zavineme a upevníme párátkem nebo nití.
  • 4
    Závitky na části tuku opečeme, mírně osolíme, podlijeme vodou a krátce podusíme.
  • 5
    Zbylou cibuli oloupme a nakrájíme na drobno. Osmažíme ji na zbylém tuku dozlatova a podlijeme vodou. Do základu vložíme závitky se šťávou a dusíme pod poklicí téměř doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme horkou vodou.
  • 6
    Měkké závitky vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a rozšleháme. Přidáme hořčici, rajčatový protlak, majoránku a za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
  • 7
    Nakonec šťávu přisolíme, přecedíme na závitky zbavené párátek nebo nití a vše ještě krátce povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.