Hovězí závitky s mletým masem a slaninou

137 min.
Norsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
489 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
30 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí plátky zlehka naklepeme. Slaninu nakrájíme najemno a smícháme s mletým masem. Ochutíme solí, pepřem, zázvorem a mletým hřebíčkem. Směs rozdělíme na plátky, srolujeme a sepneme jehlami nebo omotáme nití. Osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Oloupanou cibuli a mrkev nakrájíme nadrobno.
  • 2
    V hrnci rozpálíme máslo a závitky na něm smažíme cca 12 minut ze všech stan dohněda. Přidáme cibuli a mrkev a cca 5 minut restujeme. Vmícháme cukr a postupně přiléváme vývar, abychom vyvaříli vypečenou šťávu. Zakryté dusíme na mírném ohni cca 90 minut, občas promícháme a podlijeme. Dle potřeby dochutíme solí a pepřem.
  • 3
    Rozdělíme na talíře, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme. Jako přílohu můžeme použít např. bramborovou kaši a okurkový salát.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.