Hovězí závitky s mletým masem a slaninou
137 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí libové
- 50gramůSlanina vepřová
- 100gramůHovězí maso mleté
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 2lžičkyCukr krupice
- 400mililitrůHovězí vývar základní
- 1lžícePetržel - nať
- 0,25lžičkaHřebíček mletý
- 0,25lžičkaZázvor mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
489 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
30 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Hovězí plátky zlehka naklepeme. Slaninu nakrájíme najemno a smícháme s mletým masem. Ochutíme solí, pepřem, zázvorem a mletým hřebíčkem. Směs rozdělíme na plátky, srolujeme a sepneme jehlami nebo omotáme nití. Osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Oloupanou cibuli a mrkev nakrájíme nadrobno.
- 2V hrnci rozpálíme máslo a závitky na něm smažíme cca 12 minut ze všech stan dohněda. Přidáme cibuli a mrkev a cca 5 minut restujeme. Vmícháme cukr a postupně přiléváme vývar, abychom vyvaříli vypečenou šťávu. Zakryté dusíme na mírném ohni cca 90 minut, občas promícháme a podlijeme. Dle potřeby dochutíme solí a pepřem.
- 3Rozdělíme na talíře, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme. Jako přílohu můžeme použít např. bramborovou kaši a okurkový salát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.