Hovězí závitky s nádivkou
120 min.
Ingredience
- 4plátkyHovězí kýta
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 60gramůSlanina vepřová
- 10gramůŘeřicha
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 30gramůMouka polohrubá
- 1kusCibule
- 2kusyVejce slepičí
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2špetkyZázvor mletý
- 4stroužkyČesnek
- 10gramůPažitka
- 15gramůPetržel kudrnka
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
339 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
28 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem.
- 2V misce smícháme posekanou petrželku, kostičky slaniny, vejce, sůl, zázvor a směs na másle usmažíme. Touto nádivkou potřeme plátky masa, zabalíme do závitků a ovážeme nití.
- 3V hrnci rozpálíme olej, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli, usmažíme dozlatova. Přiložíme závitky, trochu orestujeme a podlijeme vodou. Dusíme 30 minut, zalijeme moukou rozmíchanou ve vodě, přidáme trochu prolisovaného česneku a dusíme ještě hodinu.
- 4Závitky zbavíme nití, rozdělíme na talíře, přiložíme vařené brambory, přelijeme omáčkou a posypeme posekanou pažitkou, petrželkou a řeřichou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.