Hrách s rýží a sýrem
80 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 250gramůRýže dušená
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaSůl
- 3lžíceStrouhanka
- 100gramůSýr Eidam cihla 30%
- 1kilogramHrách loupaný
- 2litryVoda pitná
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
649 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
18 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
6 g
Cukr
166 mg
Postup přípravy
- 1Rýži uvaříme ve slané vodě, zvlášť ve vodě podusíme hrách, který jsme namočili den předem.
- 2Uvařenou rýži smícháme s půlkou nasekané petržele.
- 3Nasypeme strouhanku do pekáče, na ni položíme vrstvu rýže, kterou posypeme strouhankou.
- 4Další vrstva je hrách, posypeme strouhankou a poté poklademe vrstvou rýže.
- 5Smetanu smícháme s máslem a zbylou petrželkou a směs nalijeme na rýži.
- 6Nakonec pokrm posypeme strouhaným sýrem a dáme péct.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.