Hrách s rýží a sýrem

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
649 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
18 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
6 g
Cukr
166 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži uvaříme ve slané vodě, zvlášť ve vodě podusíme hrách, který jsme namočili den předem.
  • 2
    Uvařenou rýži smícháme s půlkou nasekané petržele.
  • 3
    Nasypeme strouhanku do pekáče, na ni položíme vrstvu rýže, kterou posypeme strouhankou.
  • 4
    Další vrstva je hrách, posypeme strouhankou a poté poklademe vrstvou rýže.
  • 5
    Smetanu smícháme s máslem a zbylou petrželkou a směs nalijeme na rýži.
  • 6
    Nakonec pokrm posypeme strouhaným sýrem a dáme péct.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.