Hrách vařený po paňdžábsku
60 min.
Ingredience
- 250gramůHrách
- 125gramůBrambory
- 1kusCibule
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžičkaZázvor mletý
- 2lžičkyChilli koření mleté
- 2lžičkyKari koření
- 1lžičkaCukr moučkový
- 1špetkaSoda jedlá
- 1kusCitrony
- 1špetkaSůl
- 2lžíceMáslo čerstvé
- Horké koření [39441]
- 1lžičkaHřebíček
- 2lžičkyChilli koření mleté
- 2lžičkyKardamom
- 2lžičkyKmín celý
- 4lžičkyKoriandr celý
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
- 1lžičkaSkořice celá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
383 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
11 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Hrách necháme namáčet přes noc. Poté ho se sodou uvaříme ve vodě do poloměkka. Scedíme, vodu uchováme a hrách necháme stát.
- 2Cibuli nasekáme a na rozpáleném másle necháme zesklovatět. Přidáme kmín a cca 2 minuty osmahneme. Vmícháme hrách, zázvor a chilli koření, podlijeme vodou z hrachu a vaříme.
- 3Během vaření přidáme na kostky nakrájené vařené brambory, ochutíme šťávou vymačkanou z 1 citronu, cukrem a osolíme. Jakmile se voda vyvaří, posypeme pokrm horkým kořením, ihned podáváme.
- 4Horké koření [39441]:
- 5Koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.