Hrachová polévka
50 min.
Ingredience
- 200gramůHrách loupaný
- 66,6gramůŽemle tuková
- 0,6gramPepř černý mletý
- 66,6gramůTuk
- 0,6gramMajoránka
- 20gramůSůl
- 13,3gramůPolévkové koření
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 6,6gramůČesnek
- 5gramůPetržel - nať
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
191 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
1 g
Cukr
9 mg
Postup přípravy
- 1Hrách přebereme a propláchneme. Zalijeme ho vodou a necháme máčet, aby nabobtnal. Ve stejné vodě hrách uvaříme doměkka a prolisujeme.
- 2Ze tří čtvrtin dávky tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku a za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažnou vodou.
- 3Uvedeme do varu, přidáme rozemnutou majoránku, mletý pepř a za občasného prošlehávání zvolna vaříme nejméně 10 minut.
- 4Ke konci varu do polévky přidáme česnek utřený se solí, krátce povaříme a poté polévku procedíme.
- 5Nakonec do polévky přidáme polévkové koření a důkladně provaříme.
- 6Omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vsypeme do polévky spolu s osmaženou žemlí při podávání.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.