Hrachová polévka

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
191 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
1 g
Cukr
9 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrách přebereme a propláchneme. Zalijeme ho vodou a necháme máčet, aby nabobtnal. Ve stejné vodě hrách uvaříme doměkka a prolisujeme.
  • 2
    Ze tří čtvrtin dávky tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku a za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažnou vodou.
  • 3
    Uvedeme do varu, přidáme rozemnutou majoránku, mletý pepř a za občasného prošlehávání zvolna vaříme nejméně 10 minut.
  • 4
    Ke konci varu do polévky přidáme česnek utřený se solí, krátce povaříme a poté polévku procedíme.
  • 5
    Nakonec do polévky přidáme polévkové koření a důkladně provaříme.
  • 6
    Omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vsypeme do polévky spolu s osmaženou žemlí při podávání.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.