Hrachová polévka s bramborami

165 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
23 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
531 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrách a slaninu namočíme do vody a necháme přes noc stát. Druhý den přivedeme vše k varu a na mírném ohni, zakryté, vaříme cca 1,5 hodiny.
  • 2
    Mezitím očistíme zeleninový mix a zeleninu nadrobno nakrájíme. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Vše přidáme do polévky spolu s majoránkou a povaříme dalších 30 min. Klobásu oloupeme, pokrájíme na kostičky a vsypeme do polévky 10 minut před jejím odstavením.
  • 3
    Omytou petrželovou nať osušíme a nasekáme. Z polévky vytáhneme slaninu, odřízneme kůži a slaninu nakrájíme také na kostičky. Dáme zpět do polévky, promícháme, ochutíme solí a pepřem.
  • 4
    Rozdělíme do misek, posypeme petrželkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.