Hrachová polévka s uzeným masem a celerem
200 min.
Ingredience
- 500gramůVepřové koleno uzené
- 500gramůHrách loupaný
- 2,5litryVoda pitná
- 1kusCibule
- 1kusCeler řapíkatý
- 3kusyBrambory
- 3kusyPórek
- 3lžícePetržel - nať
- 1gramSůl
- 1gramPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
683 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
22 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
9 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Hrách dáme do větší mísy s vodou a necháme stát přes noc.
- 2Slijeme vodu, do kastrolu s novou vodou dáme uzené koleno a hrách a asi 1 hodinu vaříme pod pokličkou.
- 3Přidáme 4 nadrobno nakrájené řapíky celeru, stejně nakrájenou cibuli, 3 menší na kolečka nakrájené pórky, na kostičky nakrájené brambory a vaříme cca 2 hodiny, dokud maso i hrách nezměkne. Během vaření odebíráme pěnu.
- 4Vyjmeme koleno ven, necháme zchladnout, obereme od kosti, zbavíme tuku a kůže a nakrájíme na kostky.
- 5Vrátíme maso do kastrolu, přidáme nasekanou čerstvou petrželovou nať, sůl, pepř a necháme prohřát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.