Hrachové karbanátky
40 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůUzené maso vařené
- 100gramůBrambory
- 2lžíceStrouhanka
- 200gramůHrách loupaný
- 0,5hrstMajoránka
- 500mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1523 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
143 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
5 g
Cukr
577 mg
Postup přípravy
- 1Hrách namočíme (nejlépe přes noc), uvaříme doměkka a prolisujeme.
- 2Do vzniklé kaše vmícháme nastrouhanou bramboru, koření, sůl, 1 vejce a trochu strouhanky. Nakonec přimícháme nasekané uzené maso.
- 3Ze směsi tvarujeme na prkénku posypaném strouhankou karbanátky, potřeme je rozšlehaným vejcem, obalíme ve strouhance.
- 4Karbanátky smažíme na oleji po každé straně asi 4 minuty.
- 5Podáváme se špenátem nebo salátem z kysaného zelí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.