Hranolky z polenty se zeleninou

55 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
323 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
15 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Polentu zalijeme 150 ml studené vody a necháme 5 minut stát. Potom přilijeme 600 ml horké osolené vody, promícháme a vaříme 10-15 minut do zhoustnutí.
  • 2
    Zapékací mísu vypláchneme vodou. Do polenty zamícháme trochu másla a rozestřeme ji do mísy v 1 cm silné vrstvě. Necháme vychladnout.
  • 3
    Marináda: smícháme olej, ocet, drcený česnek, sekanou petrželku a sůl a pepř podle chuti. Přidáme plátky cukety, rozčtvrcený fenykl, kolečka rajčat a cibule. Přikryjeme a necháme v chladničce
  • 4
    30 minut marinovat.
  • 5
    Vyjmeme z marinády zeleninu, scedíme ji a pečeme nad dřevěným uhlím 2-3 minuty po každé straně. Polentu nakrájíme na hranolky a opékáme na roštu, 1-2 minuty po každé straně dozlatova. Občas ji potřeme zbylým máslem. Podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.