Hranolky z polenty se zeleninou
55 min.
Ingredience
- MARINÁDA
- 175gramůPolenta
- 750mililitrůVoda pitná
- 30gramůMáslo čerstvé
- 400gramůCuketa
- 200gramůFenykl sladký - hlíza
- 200gramůRajčata
- 100gramůPaprika červená
- 1kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
323 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
15 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Polentu zalijeme 150 ml studené vody a necháme 5 minut stát. Potom přilijeme 600 ml horké osolené vody, promícháme a vaříme 10-15 minut do zhoustnutí.
- 2Zapékací mísu vypláchneme vodou. Do polenty zamícháme trochu másla a rozestřeme ji do mísy v 1 cm silné vrstvě. Necháme vychladnout.
- 3Marináda: smícháme olej, ocet, drcený česnek, sekanou petrželku a sůl a pepř podle chuti. Přidáme plátky cukety, rozčtvrcený fenykl, kolečka rajčat a cibule. Přikryjeme a necháme v chladničce
- 430 minut marinovat.
- 5Vyjmeme z marinády zeleninu, scedíme ji a pečeme nad dřevěným uhlím 2-3 minuty po každé straně. Polentu nakrájíme na hranolky a opékáme na roštu, 1-2 minuty po každé straně dozlatova. Občas ji potřeme zbylým máslem. Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.