Hrášek po francouzsku
50 min.
Ingredience
- 60gramůCibule perlová
- 500gramůHrášek
- 6gramůTymián čerstvý
- 6gramůPetržel - nať
- 30gramůMáslo čerstvé
- 12gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150mililitrůVoda pitná
- 40gramůSalát hlávkový
- 6gramůKerblík
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
180 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
7 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Cibulky oloupeme, salát pokrájíme na proužky a společně s hráškem vysypeme do hrnce.
- 2Přidáme koření, máslo, cukr a sůl,opepříme a přilijeme 150ml studené vody.
- 3Za občasného míchání přivedeme k varu a necháme 30 minut dusit.
- 4Před podávání vyjmeme koření a dochutíme dle potřeby. Servírujeme posypané nasekaným kerblíkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.