Hrášek se šunkou - španělský tapas
25 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 200mililitrůPassata (drcená rajčata)
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 500gramůHrášek
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžičkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150mililitrůVíno bílé
- 200gramůŠunka Serrano
- 2lžíceOlej olivový
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
11 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1V pánvi na rozehřátém oleji smažíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli asi 5 minut. Zvýšíme příkon tepla, přidáme na kostičky nakrájenou šunku a orestujeme ji dozlatova. Přidáme rajčata, mletou papriku, vše promícháme a přivedeme k varu. Zvolna povaříme asi 3 minuty a nakonec do směsi vmícháme hrášek.
- 2Víno rozšleháme s rozmělněným česnekem, nasekanou petrželkou a 2 lžičkami soli. Směs přilijeme do pánve, vše povaříme ještě 5 minut a podle chuti opepříme.
- 3Pokrm upravíme do misek a podáváme horký.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.