Hrášková polévka s tyčinkami

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
332 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
18 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Listové těsto rozválíme na tenký plát, ze kterého nařežeme nožem slabé tyčinky. Plech vysteleme papírem na pečení, na něj vyskládáme tyčinky z listového těsta, potřeme bílkem, posypeme celým kmínem, hrubozrnnou solí, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi čtvrt hodiny dozlatova.
  • 2
    Mladý hrášek nasypeme do hrnce, osolíme, opepříme, přidáme kousek cibule, kostku masoxu, zalijeme vodou a vaříme doměkka. Hrášek s cibulí scedíme, dáme do mixéru, přilijeme smetanu, 300 ml vývaru z hrášku, přisypeme petrželku, česnek a rozmixujeme dohladka.
  • 3
    Polévku nalijeme do misek a podáváme s upečenými tyčinkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.