Hrášková polévka se špagetami

35 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
8 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvý hrášek vyloupeme z lusků, prázdné lusky vložíme do hrnce, zalijeme vodou a 10 minut povaříme. Cibuli nakrájíme nadrobno, mátu, bazalku, rozmarýn a petrželku posekáme najemno.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme olivový olej, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme hrášek, lehce orestujeme, zalijeme vývarem z lusků, přilijeme kuřecí vývar, osolíme, opepříme. Bylinky bez petrželky nasypeme do gázového sáčku, uzavřeme a ponoříme do polévky. Vaříme 10 minut, přihodíme nalámané špagety a dovaříme.
  • 3
    Z hotové polévky vyndáme bylinky, posypeme petrželkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.