Hrášková polévka se špagetami
35 min.
Ingredience
- 150gramůCibule
- 300gramůHrachové lusky
- 300mililitrůVoda pitná
- 800mililitrůVývar slepičí
- 6gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 250gramůŠpagety
- 5gramůMáta
- 5gramůBazalka
- 5gramůRozmarýn čerstvý
- 15gramůPetržel - nať
- 30gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
8 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Čerstvý hrášek vyloupeme z lusků, prázdné lusky vložíme do hrnce, zalijeme vodou a 10 minut povaříme. Cibuli nakrájíme nadrobno, mátu, bazalku, rozmarýn a petrželku posekáme najemno.
- 2V hrnci rozehřejeme olivový olej, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme hrášek, lehce orestujeme, zalijeme vývarem z lusků, přilijeme kuřecí vývar, osolíme, opepříme. Bylinky bez petrželky nasypeme do gázového sáčku, uzavřeme a ponoříme do polévky. Vaříme 10 minut, přihodíme nalámané špagety a dovaříme.
- 3Z hotové polévky vyndáme bylinky, posypeme petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.