Hrášková polévka se zeleninou
55 min.
Ingredience
- 300gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 120gramůMrkev kořen
- 120gramůPetržel kořen
- 120gramůCeler bulvový
- 100gramůPórek
- 500mililitrůVoda pitná
- 2kusyCibule
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceKopr čerstvý
- 1litrHovězí vývar základní
- 350gramůBrambory
- 60gramůMáslo čerstvé
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
220 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
9 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kořenovou zeleninu a pórek očistíme a nakrájíme na kousky. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno, petrželovou nať a kopr nasekáme najemno, hrášek scedíme a necháme okapat.
- 2Ve vroucí vodě uvaříme kořenovou zeleninu s pórkem doměkka. Brambory s hráškem zalijeme 3/4 l vývaru a vaříme. V mezičase na másle zpěníme cibuli, vmícháme mouku a usmažíme světlu jíšku, kterou zředíme zbylým vývarem a vaříme alespoň 10 minut. Poté vlijeme k bramborám, osolíme, opepříme a vaříme, až jsou brambory měkké. Poté do polévky propasírujeme zeleninu, vmícháme bylinky, stáhneme ze sporáku a necháme zhruba 1/2 hodiny odstát.
- 3Před podáváním polévku prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 13. 8. 2015
Hrášková polévka se zeleninou
Tento recept jsem si vybrala, jelikož naše děti milují zeleninové polévky. I tuto polévku si oblíbily a moc jim chutnala. Recept byl rychlý a snadný. Určitě se nám osvědčil a zařadíme ho mezi oblíbené recepty.