Hráškové cappellacci s humrem
100 min.
Ingredience
- Na krém
- 600gramůHumr
- 500mililitrůVývar rybí
- 50gramůPórek
- 5gramůMajoránka
- 5gramůPaprika mletá pálivá
- 5gramůRozmarýn čerstvý
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 10gramůBazalka
- 10gramůPažitka
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
- Na náplň
- 500gramůHrášek
- 100gramůŠunka parmská
- 50gramůPórek
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- Na těsto
- 8kusůVaječný žloutek slepičí
- 6kusůVejce slepičí
- 1kilogramMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1624 kcal
Bílkoviny
89 g
Tuky
45 g
Sacharidy
212 g
Vláknina
16 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Minutku povaříme ve slané vodě hrášek. Na pánvi s olejem a s lžící vody osmahneme na jemno nasekaný pórek se šunkou, hráškem a bylinkami. Vyvaříme do tuku. Vyjmeme šunku a bylinky, ostatní na jemno rozmixujeme.
- 2Z mouky a vajec zaděláme těsto, vyválíme z něj velice slabý plát. Hráškovou náplň přendáme do cukrářského sáčku a na těsto jím stříkáme kopečky vzdálené od sebe 3 cm, vykrájíme trojúhelníky, přehneme ho přes náplň a špičkami k sobě, tak utvoříme cappellacci. Na oleji osmahneme pórek s bylinkami a paprikou. Přidáme maso z obou humřích klepet, osmahneme ještě 1 minutu, přidáme 3 lístky bazalky. Přilijeme vývar, osolíme, opepříme a zvolna vaříme 10 minut.
- 3Omáčku rozmixujeme se lžící oleje a přecedíme ji. Cappellacci uvaříme, scedíme je a krátce povaříme na pánvi s olejem a troškou silného humřího vývaru.
- 4Na vhodný talíř dáme humří krém a na něj upravíme těstoviny. Ozdobíme humřím medailonkem, kouskem šunky, pokapeme olejem a dáme na 2 minuty zapéct do trouby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.