Hráškové cappellacci s humrem

100 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1624 kcal
Bílkoviny
89 g
Tuky
45 g
Sacharidy
212 g
Vláknina
16 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Minutku povaříme ve slané vodě hrášek. Na pánvi s olejem a s lžící vody osmahneme na jemno nasekaný pórek se šunkou, hráškem a bylinkami. Vyvaříme do tuku. Vyjmeme šunku a bylinky, ostatní na jemno rozmixujeme.
  • 2
    Z mouky a vajec zaděláme těsto, vyválíme z něj velice slabý plát. Hráškovou náplň přendáme do cukrářského sáčku a na těsto jím stříkáme kopečky vzdálené od sebe 3 cm, vykrájíme trojúhelníky, přehneme ho přes náplň a špičkami k sobě, tak utvoříme cappellacci. Na oleji osmahneme pórek s bylinkami a paprikou. Přidáme maso z obou humřích klepet, osmahneme ještě 1 minutu, přidáme 3 lístky bazalky. Přilijeme vývar, osolíme, opepříme a zvolna vaříme 10 minut.
  • 3
    Omáčku rozmixujeme se lžící oleje a přecedíme ji. Cappellacci uvaříme, scedíme je a krátce povaříme na pánvi s olejem a troškou silného humřího vývaru.
  • 4
    Na vhodný talíř dáme humří krém a na něj upravíme těstoviny. Ozdobíme humřím medailonkem, kouskem šunky, pokapeme olejem a dáme na 2 minuty zapéct do trouby.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.