Hráškové rizoto s parmezánem
40 min.
Ingredience
- 2kusyŠalotka
- 3lžíceOlej olivový
- 300gramůHrášek mražený
- 200gramůRýže loupaná
- 150mililitrůVíno bílé
- 150mililitrůVývar zeleninový
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůSýr Parmezán
- 1kusMeduňka
- 250gramůMrkev kořen
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
13 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
7 g
Cukr
45 g
Postup přípravy
- 1Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět nasekanou šalotku a česnek. Přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou mrkev, hrášek a vše krátce osmahneme.
- 2Potom vmícháme propláchnutou rýži, zalijeme vínem a zvolna přiléváme ohřátý vývar. Dusíme na mírném ohni asi 20 minut. Nakonec pokrm podle chuti osolíme a opepříme.
- 3Rizoto posypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme lístky meduňky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.