Hráškový dip se slaninou
20 min.
Ingredience
- 300gramůHrášek
- 5gramůSůl
- 3gramyMuškátový oříšek
- 50gramůAnglická slanina
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 2kusyCibulka jarní
- 2lžíceKerblík
- 5gramůMáta
- 5gramůPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
168 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
10 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Hrášek vaříme v malém množství osolené vody okořeněné muškátovým oříškem 8 minut. Slijeme a vývar zachytíme. Slaninu nakrájíme na velmi malé kostičky a opečeme dokřupava. Odložíme je na kuchyňský papír, aby se zbavily přebytečného tuku. Prolisujeme česnek. Jarní cibulky nakrájíme najemno. Hrášek rozmixujeme s troškou vývaru. Pyré smícháme se slaninou, s česnekem, jarní cibulkou, olejem a bylinkami. Dochutíme solí a pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.