Hráškový dip se slaninou

20 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
168 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
10 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrášek vaříme v malém množství osolené vody okořeněné muškátovým oříškem 8 minut. Slijeme a vývar zachytíme. Slaninu nakrájíme na velmi malé kostičky a opečeme dokřupava. Odložíme je na kuchyňský papír, aby se zbavily přebytečného tuku. Prolisujeme česnek. Jarní cibulky nakrájíme najemno. Hrášek rozmixujeme s troškou vývaru. Pyré smícháme se slaninou, s česnekem, jarní cibulkou, olejem a bylinkami. Dochutíme solí a pepřem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.