Hřbet s fazolkami
50 min.
Ingredience
- 500gramůJelení hřbet
- 2lžíceRozmarýn čerstvý
- 250gramůFazole bílé
- 80gramůPórek
- 2lžičkyMáslo čerstvé
- 100mililitrůVíno bílé
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 4lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
529 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
15 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
750 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Fazole namočíme den předem. Druhý den je uvaříme v téže vodě, osolíme.
- 2Jelení hřbet očistíme, osolíme a opepříme. Rozpálíme wok, přilijeme olej, přidáme rozmarýn, který po chvilce vyndáme a opečeme maso.
- 3Do předehřáté trouby vložíme opečené maso a dopékáme ho při 170 stupních 10 minut. Poté necháme chvilinku odpočinout.
- 4Nakrájený pórek zpěníme na polovině másla, přidáme uvařené fazole, zalijeme vínem a vyvaříme tekutinu. Přidáme zbylou část másla, sundáme ze sporáku, osolíme, opepříme a přidáme petržel.
- 5Podáváme fazole a překrájené kotletky, které musí zůstat na řezu růžové.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.