Hřbet s fazolkami

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
529 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
15 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
750 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fazole namočíme den předem. Druhý den je uvaříme v téže vodě, osolíme.
  • 2
    Jelení hřbet očistíme, osolíme a opepříme. Rozpálíme wok, přilijeme olej, přidáme rozmarýn, který po chvilce vyndáme a opečeme maso.
  • 3
    Do předehřáté trouby vložíme opečené maso a dopékáme ho při 170 stupních 10 minut. Poté necháme chvilinku odpočinout.
  • 4
    Nakrájený pórek zpěníme na polovině másla, přidáme uvařené fazole, zalijeme vínem a vyvaříme tekutinu. Přidáme zbylou část másla, sundáme ze sporáku, osolíme, opepříme a přidáme petržel.
  • 5
    Podáváme fazole a překrájené kotletky, které musí zůstat na řezu růžové.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.