Hřebenatky kořeněné
30 min.
Ingredience
- 12kusůHřebenatka
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 6kusůCibulka jarní
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaZázvor mletý
- 250gramůFazolové lusky zelené
- 125gramůŽampiony čerstvé
- 2lžíceSherry brandy
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1lžíceMed včelí
- 0,25lžičkaNové koření mleté
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceSezam - semena
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
247 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
9 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Promyjeme a necháme okapat hřebenatky. Vyhodíme zčernalé části a oddělíme žlázy. Každou hřebenatku nakrájíme na 4 kousky, žlázy překrojíme na poloviny.
- 22 lžíce slunečnicového oleje rozehřejeme ve woku, přidáme pokrájenou jarní cibulku, zázvor, česnek a smažíme 1 minutu. Přidáme pokrájené zelené fazolky a smažíme 2 minuty. Přendáme vše do mísy a necháme stranou.
- 3Zbytek slunečnicového oleje přidáme do woku, přidáme hřebenatky a žlázy a smažíme několik minut. Přidáme pokrájené žampiony a krátce
- 4osmahneme. Do woku přidáme sójovou omáčku, med, sherry, sůl, pepř a nové koření. Promícháme a vrátíme do woku směs se zelenými fazolkami. Smažíme 1 minutu.
- 5Pokrm posypeme sezamovými semínky a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.