Hřebenatky na provensálský způsob
50 min.

Ingredience
- 50gramůCibule
- 80gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůOlej olivový
- 250mililitrůVíno bílé
- 7kusůRajčata
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 400gramůRýže dušená
- 16kusůHřebenatka
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1stroužekČesnek
- 15gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
563 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
26 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěné hřebenatky zalijeme horkou vodou a jakmile se otevřou, tak je scedíme. Maso vyřízneme, bílé maso nakrájíme na silnější kolečka, červené maso na plátečky. Bílé maso obalíme v mouce.
- 2Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a pokrájíme na kostičky. Česnek prolisujeme, petrželku posekáme.
- 3V pánvi rozpálíme olej, přidáme máslo a jakmile se rozpustí, vložíme obalené bílé maso a orestujeme. Přisypeme cibuli, necháme zpěnit, přidáme červené maso, rajčata, česnek, petrželku, sůl, pepř, podlijeme bílým vínem, pánev zakryjeme a vše dusíme 20 minut. Pánev odstavíme. Do hotového pokrmu vmícháme lžíci másla.
- 4Podáváme s dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.