Hřebenatky na provensálský způsob

50 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
563 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
26 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné hřebenatky zalijeme horkou vodou a jakmile se otevřou, tak je scedíme. Maso vyřízneme, bílé maso nakrájíme na silnější kolečka, červené maso na plátečky. Bílé maso obalíme v mouce.
  • 2
    Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a pokrájíme na kostičky. Česnek prolisujeme, petrželku posekáme.
  • 3
    V pánvi rozpálíme olej, přidáme máslo a jakmile se rozpustí, vložíme obalené bílé maso a orestujeme. Přisypeme cibuli, necháme zpěnit, přidáme červené maso, rajčata, česnek, petrželku, sůl, pepř, podlijeme bílým vínem, pánev zakryjeme a vše dusíme 20 minut. Pánev odstavíme. Do hotového pokrmu vmícháme lžíci másla.
  • 4
    Podáváme s dušenou rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.