Hřebenatky na roketě
16 min.
Ingredience
- 200gramůRoketa
- 1lžíceBalsamico ocet
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceOlej olivový
- 1kusŠalotka
- 2kusySalát ledový
- 12kusůRajčata
- 1lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 400gramůMušle slávky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
283 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
14 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Smícháme olej, ocet, pepř a sůl. Šalotku nasekáme najemno a přidáme do zálivky. Roketu nebo listový salát omyjeme a listy natrháme na menší kousky. Cherry rajčata omyjeme, rozpůlíme, osolíme a opepříme.
- 2V pánvi rozpálíme podzemnicový olej a máslo. Hřebenatky opékáme asi 3 minuty z každé strany. Osolíme a opepříme.
- 3Roketový salát rozdělíme na čtyři talíře a zalijeme zálivkou. Navrch dáme opečené mušle a ozdobíme rajčaty. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.