Hřebenatky po benátsku
30 min.
Ingredience
- 16kusůHřebenatka
- 10gramůPetržel - nať
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 90mililitrůOlej olivový
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 2stroužkyČesnek
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
353 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
24 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nožem otevřeme hřebenatky, vyjmeme měkkýše z mušlí, dobře omyjeme a mušle uschováme. Oloupeme česnek, omyjeme petrželku a oboje nasekáme.
- 2Do pánve dáme olej, měkkýše a nasekanou petrželku s česnekem, přidáme sůl a čerstvě mletý pepře a na středním plameni 2-3 minuty pod pokličkou podusíme.
- 3Omyjeme a osušíme 4 mušle a položíme na jednotlivé talíře. Vložíme do mušlí měkkýše, zastříkneme je trochou citronové šťávy a ozdobíme klínky citronu a snítkou petrželky. Hotový pokrm podáváme na stůl.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.