Hřebenatky s chřestem

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
11 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce si nalijeme vodu, dáme do něj pařáček a chřest uvaříme v páře doměkka. Nakrájíme jej a dáme stranou.
  • 2
    Rozehřejeme máslo, přidáme drcený česnek a 1 minutu jej smažíme. Vložíme nakrájené hřebenatky a průběžně promícháváme 1 minutu zahříváme, až na dotek ztuhnou. Přidáme chřest a ještě 3 minuty zahříváme. Směs vyjmeme z hrnce děrovanou naběračkou.
  • 3
    Do hrnce vložíme zbytek másla, citronovou šťávu, petrželovou nať, estragon, dochutíme pepřem a solí. Mícháme, až se máslo rozehřeje. Ochuceným máslem přelijeme hřebenatky, chřest a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.