Hřebenatky s kuskusem
70 min.
Ingredience
- Kuskus se zeleninou
- 230gramůKuskus
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
- 120gramůOkurka salátová
- 3kusyCibulka jarní
- 1lžíceLimetková šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceBazalka
- 0,5kusPaprika červená
- 0,5kusPaprika žlutá
- Na ozdobu
- 2kusyLimetka
- 2kusyBazalka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceOlej olivový
- 2kusyLimetka
- 2lžíceBazalka
- 16kusůHřebenatka
- 1stroužekČesnek
- 2lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
13 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Podle návodu na obalu uvaříme kuskus, nedáváme do něj ale máslo. Papriky potřeme trochou olivového oleje a pod předehřátým grilem pečeme 5-6 minut dohněda. Uzavřeme je do plastového sáčku, necháme vychladnout, oloupeme slupku, dužinu nakrájíme na čtverečky a dáme společně se zbytkem olivového oleje, jarními cibulkami, salátovou okurkou, šťávou z limety, solí a pepřem do mísy s kuskusem a vše promícháme.
- 2Vyloupeme hřebenatky, očistíme je a dáme do nekovové misky. Smícháme olivový olej, bazalku, limetovou kůru, česnek, pažitku, pepř a touto směsí zalijeme hřebenatky. Promícháme, přikryjeme a na 2 hodiny uložíme do ledničky.
- 3Pak je vyjmeme z marinády, navlékneme na 4 grilovací jehly a pod rozehřátým grilem opékáme minutu z každé strany dozlatova. Maso by se mělo zpevnit, ale nemělo by být úplně propečené. Pak necháme 2 minuty odpočinout.
- 4Do kuskusu vmícháme nakrájenou čerstvou bazalku, rozdělíme na talíře, navrch položíme grilovací jehlu s hřebenatkami, ozdobíme klínky limety, lístkem bazalky a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.