Hřebenatky s šafránem
40 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1kusRajčata
- 2kusyŠalotka
- 50gramůPetržel - nať
- 100mililitrůVývar rybí
- 100mililitrůVíno bílé
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20kusůHřebenatka
- 10gramůŠafrán
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
15 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Hřebenatky otevřeme ostrým nožem a rozdělíme je na bílé a oranžové části. Bílé maso překrojíme podélně na polovinu a všechno odložíme do ledničky.
- 2Smetanu nalijeme na pánvičku a necháme z poloviny vyvařit. Šalotku jemně nakrájíme. Rajče spaříme ve vařící vodě, oloupeme, zbavíme semínek. Chvíli necháme v cedníku okapat a pak nakrájíme na kostičky. Petrželku nasekáme.
- 3Do stejné pánve s máslem dáme šalotky, špetku soli a pepře, přilijeme rybí vývar, víno a smetanu a všechno přivedeme k varu.
- 4Necháme vyvařit na třetinu. Pak přidáme šafrán a asi pominutě na kostičky pokrájené rajče a nasekanou petrželku.
- 5Na chvíli znovu vložíme do pánvičky hřebenatky. Podáváme na míse.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.