Hřebenatky s šafránem

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
15 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hřebenatky otevřeme ostrým nožem a rozdělíme je na bílé a oranžové části. Bílé maso překrojíme podélně na polovinu a všechno odložíme do ledničky.
  • 2
    Smetanu nalijeme na pánvičku a necháme z poloviny vyvařit. Šalotku jemně nakrájíme. Rajče spaříme ve vařící vodě, oloupeme, zbavíme semínek. Chvíli necháme v cedníku okapat a pak nakrájíme na kostičky. Petrželku nasekáme.
  • 3
    Do stejné pánve s máslem dáme šalotky, špetku soli a pepře, přilijeme rybí vývar, víno a smetanu a všechno přivedeme k varu.
  • 4
    Necháme vyvařit na třetinu. Pak přidáme šafrán a asi pominutě na kostičky pokrájené rajče a nasekanou petrželku.
  • 5
    Na chvíli znovu vložíme do pánvičky hřebenatky. Podáváme na míse.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.