Hřebenatky v pivu
35 min.
Ingredience
- 500gramůHřebenatka
- 250gramůChřest zelený
- 3stroužkyČesnek
- 15gramůZázvor celý
- 20mililitrůOmáčka sójová
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 5gramůCukr krupice
- 250mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 50gramůOlej sezamový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
257 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
12 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
220 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Zázvor očistíme, nastrouháme najemno, česnek prolisujeme, zelený chřest nakrájíme šikmo na plátky.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme maso z hřebenatek, česnek, zázvor, orestujeme a hřebenatky vyjmeme. Do výpeku vsypeme chřest, který osmahneme, zalijeme sojovou omáčkou, podle chuti osolíme, opepříme, osladíme, vrátíme zpět hřebenatky, podlijeme pivem a dusíme doměkka. Tekutinu necháme odpařit, až zbude jen hustší omáčka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.