Hřebenatky ve smetanové omáčce s těstovinami

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
786 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
43 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
3 g
Cukr
864 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve si připravíme sušené houby (nejlépe hřiby). Na 20 minut je namočíme do horké vody. Poté je vyjmeme, výluh odložíme a houby nakrájíme na větší kousky.
  • 2
    Ve velkém rendlíku na másle a oleji zhruba 2 minuty restujeme vyloupané a nakrájené hřebenatky, poté přidáme drobně posekaný česnek, houby a smažíme ještě asi 1 minutu. Do usmažené směsi vlijeme 125 ml výluhu z hub, který jsme přecedili, smetanu, citronovou šťávu a přivedeme k varu. Poté teplotu snížíme a prohříváme, až tekutinu zredukujeme na polovinu. Omáčku ochutíme pepřem a solí.
  • 3
    V mezičase v osolené vodě uvaříme těstoviny na skus, scedíme je, vsypeme na mísu, přelijeme prohřátou omáčku a dobře promícháme. Směs ozdobíme posekanou petrželkou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.