Hřebenatky ve smetanové omáčce s těstovinami
60 min.
Ingredience
- 350gramůHřebenatka
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2stroužkyČesnek
- 25gramůHouby sušené
- 500mililitrůVoda pitná
- 3lžíceOlej olivový
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 350gramůTěstoviny Fettuccine
- 2lžícePetržel - nať
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
786 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
43 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
3 g
Cukr
864 mg
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme sušené houby (nejlépe hřiby). Na 20 minut je namočíme do horké vody. Poté je vyjmeme, výluh odložíme a houby nakrájíme na větší kousky.
- 2Ve velkém rendlíku na másle a oleji zhruba 2 minuty restujeme vyloupané a nakrájené hřebenatky, poté přidáme drobně posekaný česnek, houby a smažíme ještě asi 1 minutu. Do usmažené směsi vlijeme 125 ml výluhu z hub, který jsme přecedili, smetanu, citronovou šťávu a přivedeme k varu. Poté teplotu snížíme a prohříváme, až tekutinu zredukujeme na polovinu. Omáčku ochutíme pepřem a solí.
- 3V mezičase v osolené vodě uvaříme těstoviny na skus, scedíme je, vsypeme na mísu, přelijeme prohřátou omáčku a dobře promícháme. Směs ozdobíme posekanou petrželkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.