Hříbková polévka s bramborami
35 min.
Ingredience
- 200gramůBrambory
- 200gramůHříbky čerstvé
- 1200mililitrůVoda pitná
- 50gramůSádlo škvařené
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 2gramyKmín drcený
- 5gramůMajoránka
- 2stroužkyČesnek
- 5mililitrůPolévkové koření
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
209 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
13 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
947 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné brambory nakrájíme na kostičky, očištěné a omyté hříbky na plátky, česnek prolisujeme.
- 2Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu, přisypeme brambory, hříbky, osolíme, opepříme a vaříme 15 minut. V pánvi ze sádla a mouky usmažíme středně hnědou jíšku a opatrně ji přidáme do polévky, metlou dobře rozmícháme, aby se neutvořily hrudky. Ochutíme česnekem, majoránkou, kmínem, polévkovým kořením a dovaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.