Hříbková polévka s bramborami

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
209 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
13 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
947 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné brambory nakrájíme na kostičky, očištěné a omyté hříbky na plátky, česnek prolisujeme.
  • 2
    Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu, přisypeme brambory, hříbky, osolíme, opepříme a vaříme 15 minut. V pánvi ze sádla a mouky usmažíme středně hnědou jíšku a opatrně ji přidáme do polévky, metlou dobře rozmícháme, aby se neutvořily hrudky. Ochutíme česnekem, majoránkou, kmínem, polévkovým kořením a dovaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.