Hříbková polévka se sedmikráskami
50 min.
Ingredience
- 4lžíceHříbky čerstvé
- 3decilitryVoda pitná
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 0,5lžícePšeničná krupice
- 1litrBujón zlatý zeleninový
- 2kusyCibulka jarní
- 1lžícePetržel - nať
- 0,5lžičkaPažitka
- 0,5lžičkaLibeček
- 4kusyVejce slepičí
- 0,5lžičkaSůl
- 2lžíceSedmikráska
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
166 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
14 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
346 mg
Cukr
722 mg
Postup přípravy
- 14 lžíce sušených hříbků promyjeme v sítu pod tekoucí vodou, dáme je do misky s 2-3 dl studené vody a necháme je namočené 30-60 minut. Pak je scedíme. V hrnci si rozpustíme máslo a houby krátce na másle podusíme, přidáme 0,5 lžíce krupice, promícháme a zalijeme je 1 litrem zeleninového bujónu. Pomalu vaříme asi 20-25 minut.
- 2Mezitím si omyjeme mladou jarní cibulku, petrželku, pažitku, libeček a sedmikrásky (květy i lístky).
- 3Cibulku pokrájíme na kroužky a bylinky, kromě květů sedmikrásek, nakrájíme nadrobno.
- 4V pánvi si rozpustíme máslo a cibulku zpěníme. Pak ji vyjmeme a na zbylý rozpálený omastek rozklepneme vajíčka a vymícháme je, musí být řidší.
- 5Do polévky přimícháme bylinky, sedmikrásky, dochutíme solí a pepřem. Na talíře rozdělíme vaječnou smaženici, zalijeme ji houbovou polévkou, ozdobíme cibulkou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.