Hříbková polévka se sedmikráskami

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
166 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
14 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
346 mg
Cukr
722 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    4 lžíce sušených hříbků promyjeme v sítu pod tekoucí vodou, dáme je do misky s 2-3 dl studené vody a necháme je namočené 30-60 minut. Pak je scedíme. V hrnci si rozpustíme máslo a houby krátce na másle podusíme, přidáme 0,5 lžíce krupice, promícháme a zalijeme je 1 litrem zeleninového bujónu. Pomalu vaříme asi 20-25 minut.
  • 2
    Mezitím si omyjeme mladou jarní cibulku, petrželku, pažitku, libeček a sedmikrásky (květy i lístky).
  • 3
    Cibulku pokrájíme na kroužky a bylinky, kromě květů sedmikrásek, nakrájíme nadrobno.
  • 4
    V pánvi si rozpustíme máslo a cibulku zpěníme. Pak ji vyjmeme a na zbylý rozpálený omastek rozklepneme vajíčka a vymícháme je, musí být řidší.
  • 5
    Do polévky přimícháme bylinky, sedmikrásky, dochutíme solí a pepřem. Na talíře rozdělíme vaječnou smaženici, zalijeme ji houbovou polévkou, ozdobíme cibulkou a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.