Hříbkové karbanátky
75 min.
Ingredience
- 12mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100gramůTelecí maso mleté
- 10gramůPetržel - nať
- 30gramůSýr Parmezán
- 600gramůHříbky čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůStrouhanka
- 1špetkaSůl
- 12špetekPepř černý mletý
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2000mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
4876 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
517 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Klobouky hříbků odkrojíme, dužinu lehce vydlabeme.
- 2Třně a vydlabanou dužinu pokrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme a necháme 20 minut smažit na 25 g rozpáleného másla.
- 3Rozpálíme zbytek másla a osmažíme na něm maso, přidáme smažené houby, nasekanou petržel, smetanu a strouhaný parmezán.
- 4Smažíme 15 minut.
- 5Klobouky hub naplníme připravenou směsí, překlopíme dalším kloboukem. Poté obalíme v hladké mouce, vejci a strouhance.
- 6Hřibové koule necháme chvíli odpočinout v chladu.
- 7Olej rozpálíme a koule v něm osmažíme.
- 8Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.