Hříbkové rizoto s parmezánem
50 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 500mililitrůVoda pitná
- 12gramůMáslo čerstvé
- 380gramůRýže loupaná
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 50gramůSýr Parmezán
- 20gramůHouby sušené
- 60gramůCibule
- 1000mililitrůVývar drůbeží
- 2stroužkyČesnek
- 8gramůPetržel kudrnka
- 24mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
814 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
18 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Sušené houby spaříme v 500 ml vroucí vody, houby přecedíme, slitou vodu přelijeme do hrnce a necháme vařit na mírném plameni.
- 2Pokrájenou cibuli a česnek necháme osmahnout na rozpáleném oleji s máslem. Přisypeme rýži, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Přidáme pokrájené žampiony a muškátový oříšek, necháme mírně osmahnout, poté vmícháme hříbky a svařený vývar z hub. Za občasného míchání vaříme do vypaření vývaru.
- 3K vařící se rýži začneme postupně přilévat po naběračkách kuřecí vývar, vždy necháme úplně vyvařit a teprve potom přidáme další naběračku. Opakujeme do úplného spotřebování vývaru.
- 4Do uvařeného rizota vmícháme posekanou petrželku a strouhaný parmezán, osolíme a opepříme dle potřeby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.