Hříbkové rizoto s parmezánem

50 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
814 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
18 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené houby spaříme v 500 ml vroucí vody, houby přecedíme, slitou vodu přelijeme do hrnce a necháme vařit na mírném plameni.
  • 2
    Pokrájenou cibuli a česnek necháme osmahnout na rozpáleném oleji s máslem. Přisypeme rýži, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Přidáme pokrájené žampiony a muškátový oříšek, necháme mírně osmahnout, poté vmícháme hříbky a svařený vývar z hub. Za občasného míchání vaříme do vypaření vývaru.
  • 3
    K vařící se rýži začneme postupně přilévat po naběračkách kuřecí vývar, vždy necháme úplně vyvařit a teprve potom přidáme další naběračku. Opakujeme do úplného spotřebování vývaru.
  • 4
    Do uvařeného rizota vmícháme posekanou petrželku a strouhaný parmezán, osolíme a opepříme dle potřeby.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.