Hříbky na bordeauxský způsob
40 min.
Ingredience
- 1kilogramHouby čerstvé
- 1decilitrOlej olivový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5gramůPetržel - nať
- 10kusůŠalotka
- 5stroužkůČesnek
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
634 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
27 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
8 g
Cukr
63 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné hříbky nakrájíme na silnější plátky.
- 2V kastrole rozehřejeme olej, přidáme nakrájené cibulky a hříbky, nasekaný česnek, sůl a pepř. Dusíme ve vlastní šťávě a podle potřeby trochu podlijeme vodou.
- 3Když houby změknou a šťáva se odpaří, ponecháme je bez poklice opékat v oleji.
- 4Hotové vyklopíme na mísu, opepříme a posypeme nasekanou petrželkou. Podáváme s toasty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 20. 7. 2017
Hříbky na bordeauxský způsob
Houby nám moc chutnají tak musíme vyzkoušet 😉