Hřiby á la bordelaise

50 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
157 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
13 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Houby očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší kousky.
  • 2
    Osolíme, opepříme, podlijeme 100 ml vody a necháme 15 minut dusit přikryté pokličkou.
  • 3
    Občas promícháme.
  • 4
    Dušené houby necháme dobře okapat.
  • 5
    Česnek oloupeme a společně s petrželí rozmixujeme na jemno.
  • 6
    Máslo s olejem necháme rozehřát, 10 minut na něm smažíme houby.
  • 7
    Poté posypeme petrželí s česnekem, smažíme ještě 5 minut.
  • 8
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.