Hřiby á la bordelaise
50 min.
Ingredience
- 12mililitrůOlej stolní
- 4špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 80gramůMáslo čerstvé
- 10gramůPetržel - nať
- 3stroužkyČesnek
- 1000gramůHříbky čerstvé
- 100mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
157 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
13 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Houby očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší kousky.
- 2Osolíme, opepříme, podlijeme 100 ml vody a necháme 15 minut dusit přikryté pokličkou.
- 3Občas promícháme.
- 4Dušené houby necháme dobře okapat.
- 5Česnek oloupeme a společně s petrželí rozmixujeme na jemno.
- 6Máslo s olejem necháme rozehřát, 10 minut na něm smažíme houby.
- 7Poté posypeme petrželí s česnekem, smažíme ještě 5 minut.
- 8Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.