Hřiby na grilu
30 min.

Ingredience
- 8kusůHouby čerstvé
- 50mililitrůCitronová šťáva
- 100mililitrůOlej olivový
- 4gramyPetržel - nať
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
241 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
25 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
313 mg
Postup přípravy
- 1Hřiby omyjeme a očistíme, rozdělíme na kloboučky a nohy. Nohy rozkrojíme na poloviny. Olej smícháme s citronovou šťávou. Česnek oloupeme a prolisujeme do oleje. Petržel pokrájíme na drobné kousky a přidáme taktéž do marinády, tu na závěr osolíme a opepříme.
- 2Kousky hub naložíme do marinády a necháme 30 minut odležet, občas otočíme.
- 3Takto připravené houby grilujeme pod rozpáleným grilem po dobu pěti minut z každé strany.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.