Hrnec se žlutým hráškem
225 min.
Ingredience
- 1lžičkaHořčičné semínko
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1kusMrkev kořen
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1kusChilli paprička
- 250gramůHrách žlutý
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 5decilitrůVývar zeleninový
- 225gramůDýně
- 225gramůKvěták
- 1kusLilek
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 1lžičkaGaram masala
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2lžíceKořeněné máslo Ghee
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
449 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
11 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Rozehřejeme ghí ve velké pánvi, přidáme hořčičná semínka, když začnou prskat přidáme krájenou cibuli, mrkev, zázvor a česnek. Vaříme 5 minut, přiložíme nakrájenou chilli papričku a rajčatový protlak. Vmícháme hrášek, vsypeme konzervovaná rajčata a dolijeme vývar, poté přivedeme k varu. Osolíme, opepříme a necháme 40 minut dusit. Přidáme kostky dýně a růžičky květáku, necháme pod pokličkou 30 minut dusit.
- 2Rozpálíme v pánvi olej, vložíme na kostky pokrájený lilek a promícháme, až se v něm obalí. Poté vyndáme a osušíme. Lilek vmícháme do hráškové směsi s koriandrem a garam masalou.
- 3Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.