Hrušky se sýrovým krémem
20 min.
Ingredience
- 100gramůSýr Niva (Rokfór)
- 100gramůSýr Ricotta
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyHrušky
- 2lžíceCitronová šťáva
- 100gramůHroznové víno
- 50gramůMandle plátky
- 1kusKopr čerstvý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
249 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
10 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Rokfór (nebo Nivu) nadrobno nakrájíme a vidličkou rozmělníme. Přidáme ricottu a utřeme dohladka. Krém osolíme a opepříme.
- 2Omyté hrušky rozpůlíme a odstraníme jádřince. Řezné plochy potřeme citronovou šťávou.
- 3Z připraveného sýrového krému vypíchneme dvěma lžícemi čtyři noky a upravíme je na půlky hrušek. Rozdělíme na talíře a každou hrušku ozdobíme kuličkami omytého vína, snítkami kopru a mandlovými lupínky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.