Hrušky z brambor smažené

60 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
7257 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
792 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme a oškrábeme brambory. Uvaříme brambory doměkka, vodu z nich slijeme a vařené brambory nastrouháme nebo prolisujeme sítem. Postupně do nich zamícháme máslo. Přidáváme (po 1 ks) 4 vaječné žloutky a 1 celé vejce. Vzniklou směs osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem. Hmotu nabíráme lžící a v pomoučněných rukou vytváříme hrušky. Zapichujeme do nich kousky špaget jako stopky.
  • 2
    V misce si rozšleháme 2 vejce a do další misky vložíme strouhanku a mandlové lupínky.
  • 3
    Obalíme hrušky opatrně ve vejcích, a potom ve strouhance s mandlovými lupínky.
  • 4
    Ve fritovacím hrnci rozehřejeme olej na 180°C a hrušky 8 minut smažíme dozlatova. Vyndáme a necháme na utěrce okapat. Servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.