Hrušky z brambor smažené
60 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 80gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 3kusyVejce slepičí
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 50gramůStrouhanka
- 100gramůMandle plátky
- 3litryOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
7257 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
792 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme a oškrábeme brambory. Uvaříme brambory doměkka, vodu z nich slijeme a vařené brambory nastrouháme nebo prolisujeme sítem. Postupně do nich zamícháme máslo. Přidáváme (po 1 ks) 4 vaječné žloutky a 1 celé vejce. Vzniklou směs osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem. Hmotu nabíráme lžící a v pomoučněných rukou vytváříme hrušky. Zapichujeme do nich kousky špaget jako stopky.
- 2V misce si rozšleháme 2 vejce a do další misky vložíme strouhanku a mandlové lupínky.
- 3Obalíme hrušky opatrně ve vejcích, a potom ve strouhance s mandlovými lupínky.
- 4Ve fritovacím hrnci rozehřejeme olej na 180°C a hrušky 8 minut smažíme dozlatova. Vyndáme a necháme na utěrce okapat. Servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.