Hubník na Slovácku
50 min.
Ingredience
- 4kusyŽemle tuková
- 1kusCibule
- 4kusyVejce slepičí
- 50gramůMáslo jihočeské
- 150gramůKopřiva
- 300gramůHouby sušené
- 200gramůKrupice dětská
- 0,5litrMléko polotučné
- 100gramůSalám měkký
- 1decilitrOlej olivový
- 30gramůStrouhanka
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
455 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
21 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
4 g
Cukr
769 mg
Postup přípravy
- 1Sušené houby namočíme na 30 minut do vody. Housky nakrájíme do mísy s mlékem, přidáme nasekanou cibuli, nasekanou kopřivu, krupici, nastrouhaný salám, rozklepneme vejce, podle chuti přidáme sůl, pepř. Ve vodě namočené houby scedíme, vysypeme na pánev s rozpáleným máslem, podusíme a přidáme do mísy. Směs spolu dobře promícháme, vysypeme na olejem vymazaný a strouhankou vysypaný plech, vložíme do horké trouby a pečeme 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 7. 5. 2017
Hubník na Slovácku
Vždy nám jej dělala babička 😉