Huevos a la flamenca
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůRajčata
- 400gramůBrambory
- 1kusPaprika červená
- 80mililitrůOlej olivový
- 100gramůŠunka parmská
- 150gramůChřest bílý
- 100gramůHrášek
- 100gramůFazolové lusky zelené
- 100gramůKlobása Chorizo
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 4kusyVejce slepičí
- 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
525 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
36 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Rajčata spaříme a oloupeme, nasekáme nahrubo.
- 2Ve vetší pánvi rozpálíme olej, 8 minut smažíme brambory nakrájené na kostičky. Zmírníme oheň, přidáme papriku rozkrájenou na proužky a posekanou cibuli. Polovinu šunky krájíme na proužky a přidáme do pánve, smažíme 6 minut, dokud nebude cibule měkká.
- 34 výhonky chřestu uschováme na později, zbytek chřestu spolu s hráškem, fazolkami a protlakem přidáme na pánev. Přimícháme 125 ml vody, osolíme, opepříme, zakryjeme a za občasného míchání vaříme zvolna 10 minut.
- 4Větší oválnou pečicí nádobu vymažeme tukem, přendáme do ní zeleninu z pánve, přebytečnou tekutinu slijeme. Lžící uděláme do zeleniny čtyři důlky, do každého rozklepneme vejce. Poklademe odloženým chřestem a plátky klobásy. Zbytek šunky pokrájíme na větší kousky a navrstvíme úplně nahoru.
- 5Posypeme petrželkou a pečeme asi 20 minut, dokud bílek neztuhne. Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.