Huevos a la flamenca

70 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
525 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
36 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata spaříme a oloupeme, nasekáme nahrubo.
  • 2
    Ve vetší pánvi rozpálíme olej, 8 minut smažíme brambory nakrájené na kostičky. Zmírníme oheň, přidáme papriku rozkrájenou na proužky a posekanou cibuli. Polovinu šunky krájíme na proužky a přidáme do pánve, smažíme 6 minut, dokud nebude cibule měkká.
  • 3
    4 výhonky chřestu uschováme na později, zbytek chřestu spolu s hráškem, fazolkami a protlakem přidáme na pánev. Přimícháme 125 ml vody, osolíme, opepříme, zakryjeme a za občasného míchání vaříme zvolna 10 minut.
  • 4
    Větší oválnou pečicí nádobu vymažeme tukem, přendáme do ní zeleninu z pánve, přebytečnou tekutinu slijeme. Lžící uděláme do zeleniny čtyři důlky, do každého rozklepneme vejce. Poklademe odloženým chřestem a plátky klobásy. Zbytek šunky pokrájíme na větší kousky a navrstvíme úplně nahoru.
  • 5
    Posypeme petrželkou a pečeme asi 20 minut, dokud bílek neztuhne. Podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.