Humr na másle
30 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 1kusHumr
- 100gramůMáslo jihočeské
- 2lžičkyRozmarýn čerstvý
- 3stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
106 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
5 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
57 mg
Cukr
8 mg
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme k varu. Humra rozdělíme na části, vložíme do vroucí vody, povaříme nejdéle 10 minut. Uvařeného humra vyjmeme z hrnce, ochladíme ve studené vodě, ocas překrojíme, tvrdou schránku rozbijeme, maso oddělíme.
- 2Máslo rozpálíme v pánvi, přidáme rozmarýn, na kolečka nakrájený česnek, vložíme humra, osolíme, opepříme a zprudka opečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.