Humr v sýrové omáčce
85 min.
Ingredience
- 2000gramůHumr
- 30gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200mililitrůMléko polotučné
- 80gramůSýr Čedar
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceTabasco
- 1lžíceOmáčka sójová
- 5gramůPetržel - nať
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
640 kcal
Bílkoviny
102 g
Tuky
18 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
318 mg
Cukr
106 mg
Postup přípravy
- 1Vodu přivedeme k varu a humry v ní necháme 20 minut zvolna vařit, poté je vyjmeme a necháme vystydnout. Sýr nastrouháme, petržel omyjeme a nasekáme najemno.
- 2Máslo rozpálíme, přidáme mouku a mléko. Omáčku zahustíme strouhaným sýrem. Osolíme, opepříme, dochutíme tabascem a sojovou omáčkou. Vařeného humra podélně rozpůlíme, vyjmeme tmavé střívko. Řezné plochy polijeme omáčkou a maso necháme krátce zapéct pod rozpáleným grilem v troubě. Ihned servírujeme posypané petrželí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.