Humrový koktejl s chřestem
35 min.
Ingredience
- 3lžíceKečup
- 500gramůRajčata
- 150gramůMajonéza
- 3lžíceRajčatová šťáva
- 1lžíceTabasco
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaCukr krupice
- 75mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 120dekagramůHumr
- 1kusSalát ledový
- 500gramůChřest zelený
- 1lžičkaSůl
- 3centilitryKoňak Armaňak
- 1lžícePetržel kudrnka
- 0,5kusKerblík
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
17 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Chřest očistíme, spodní části oloupeme a nakrájíme na kousky dlouhé asi 4 cm. V osolené vodě vaříme chřest asi 10 minut. Rajčata nakrájíme na čtvrtky.
- 2Majonézu smícháme s kečupem, koňakem a rajčatovou šťávou a dochutíme tabaskem, pepřem, solí a cukrem. Ze smetany ušleháme tuhou šlehačku, přimícháme do ní kerblík a majonézu. Humří maso promícháme s chřestem, rajčaty a dresinkem.
- 3Listy salátu opláchneme, vyložíme jimi salátové misky a naplníme je koktejlem. Salát ozdobíme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.