Husa na česneku a pivu
75 min.
Ingredience
- 1kusHusa domácí
- 4stroužkyČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaZázvor mletý
- 1lžičkaSůl
- 2kusyCibule
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 2,5decilitryPivo světlé 12% 4,5% obj.
- 3decilitryVoda pitná
- 2lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2430 kcal
Bílkoviny
100 g
Tuky
216 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
991 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Cibule oloupeme a nadrobno je nakrájíme.
- 2Husu omyjeme, osušíme a naporcujeme. Porce husy potřeme česnekem se solí a posypeme mletým zázvorem.
- 3V pekáči rozehřejeme sádlo a zpěníme na něm nakrájenou cibuli. Pak
- 4přidáme porce husy a ze všech stran je opečeme, podlijeme pivem a
- 5přikryté poklicí dusíme doměkka. V průběhu pečení maso poléváme výpekem a podle potřeby přiléváme vodu.
- 6Měkké maso vyjmeme z pekáče, šťávu vydusíme do tuku a zaprášíme moukou, kterou krátce osmahneme. Pak přilijeme trochu vody, necháme krátce převařit a dochutíme solí. Do pekáče vrátíme porce husy, prohřejeme je a podáváme s bramoborovými knedlíky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.