Husa na česneku a pivu

75 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2430 kcal
Bílkoviny
100 g
Tuky
216 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
991 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Cibule oloupeme a nadrobno je nakrájíme.
  • 2
    Husu omyjeme, osušíme a naporcujeme. Porce husy potřeme česnekem se solí a posypeme mletým zázvorem.
  • 3
    V pekáči rozehřejeme sádlo a zpěníme na něm nakrájenou cibuli. Pak
  • 4
    přidáme porce husy a ze všech stran je opečeme, podlijeme pivem a
  • 5
    přikryté poklicí dusíme doměkka. V průběhu pečení maso poléváme výpekem a podle potřeby přiléváme vodu.
  • 6
    Měkké maso vyjmeme z pekáče, šťávu vydusíme do tuku a zaprášíme moukou, kterou krátce osmahneme. Pak přilijeme trochu vody, necháme krátce převařit a dochutíme solí. Do pekáče vrátíme porce husy, prohřejeme je a podáváme s bramoborovými knedlíky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.